Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Pracuji jako psycholog v manželské a rodinné poradně, kde jsem zařazena do platové tabulky č. 1. To se mi, vzhledem k tomu, že jde o práci v sociální službě nezdá. Psala jsem v této věci na ministerstvo, kde se mi dostalo odpovědi ve smyslu, že psycholog nesplňuje dle zákona kvalifikační požadavky na zaměstnance v sociální službě.

Chci se zeptat, jakým způsobem a kam lze podat nějaký návrh na změnu zařazení profese psychologa z tarifu pro hospodářské pracovníky do nějakého relevantnějšího platového tarifu. Budu ráda také za nastínění, jak takový proces vypadá, případně jaké jsou šance, jak dlouho to trvává (vůbec se neorientuji, jestli něco takového lze odhadnout). Děkuji za zprávu a přeji hezký den. Nora

ODPOVĚĎ:
Zařazování pracovníků do platových tříd je prováděno po velmi složitém komplexním posuzování klasifikace zaměstnání a náplně práce v souvislosti s katalogem prací. Katalog vydává MPSV.
Je proto možné podat podnět na toto ministerstvo, nelze však zaručit, že se MPSV podnětem bude zabývat.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Psycholog a platová třída jako hospodářský pracovník - jak to globálně změnit na pracovníka v sociálních službách?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.