Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Prosím pěkně o radu, týkající se objevení skrytých vad a nedostatků na nemovitosti, kterou jsem zakoupila a převzala na konci dubna roku 2018. Jedná se o rodinný dům ve městě Sázava. Bývalý majitel nás při samotném přebíraní nemovitosti neupozornil na následující nedostatky:

- nefungující rozbité tepelné čerpadlo (náklady cca 30.000 Kč)
- nefungujicí rozbité čerpadlo ve studni (náklady cca 10.000 Kč)
- spálený motor u vjezdové brány (náklady zatím vyčísleny nemám)
- špatné odpojení (uspání) zabezpečovacího systému, kdy jsme museli hradit náklady bezpečnostní firmě, která přijela kvůli poplachu
- nefungující rozbitá myčka atd atd.
Je možné po bývalém majiteli zpětně požadovat nějaké vyrovnání? Děkuji vám a jsem s pozdravem, Renata.

ODPOVĚĎ:
Popsané vady nejsou vadami samotné nemovitosti, ale pouze vadami příslušenství. Záviselo by tedy, zda byly blíže specifikovány v kupní smlouvě, či nikoliv. Dále se také nejspíše jedná o zjevné vady, které bylo možné zjistit při běžné prohlídce vyzkoušením zařízení. Z těchto důvodů se domnívám, že Vám nárok na slevu nevznikl, i když se jedná o vady, o kterých prodávající musel vědět.
Doporučil bych přesto vyzvat prodávajícího k poskytnutí slevy z kupní ceny, která by odpovídala opravě, a vyčkat, zda by byl ochoten se případně domluvit.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Jak reklamovat skryté vady vybavení bytu, domu, nemovitosti
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.