Počet stránek ve webu: 43.191

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Na sauto.cz nabízí firma automobil, který neodpovídá parametrům, které tam uvádí. Na auto jsme se byli osobně podívat, a upozornili prodejce, že v inzerátu uvádí jiné informace. Také jsme upozornili sauto.cz, že zde prodejce udává nepravdivé údaje. Je to již několik týdnů a bylo již podáno několik urgencí a sauto.cz nereaguje.

Autobazar rovněž ne a stále nabízí tento inzerát s nepravdivými údaji o prodávaném produktu. Mohu s tím něco udělat, aby nenaletěli další lidé? Děkuji, Hana.

ODPOVĚĎ:
Pokud provozovatel inzerce sauto inzerát nestáhl, vy sama nemáte možnost, jak se domoci stažení inzerce, neboť nijak nezasahuje do Vašich práv.
Pokud budou prodejcem oklamány jiné osoby, pak se budou moci po prodejci domáhat práv z vadného plnění. Pokud na odlišné parametry přijdou, případně práv z uvedení v omyl.
Pokud by odlišnosti měly výraznější vliv na cenu vozidla, pak by se prodejce mohl dopustit trestného činu podvodu, resp. pokusu o podvod. Nabízela by se tak možnost podat trestní oznámení. Zde však upozorňuji, že v oznámení nesmíte Vy sama uvádět nepravdivé údaje, neboť tím byste se sama mohla dopustit trestného činu křivého obvinění.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Nepravdivé vlastnosti věci uvedené v inzerátu - jak se domáhat úpravy inzerátu?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.