Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Prosím o pomoc ohledně placení pronájmu hrobu, který se nachází na Vyšehradě. Jsme 3 majitelé, já, bratr a další pán. S tímto pánem se nestýkáme a víme jenom, že je asi 5 let po smrti (2013-2018). Chceme zaplatit pronájem a hřbitovní správa po nás vyžaduje spis dědického řízení ohledně zemřelého spolumajitele.

Zemřelý spolumajitel byl narozen 25.3.1944. Bylo nám doporučeno najít notáře nebo advokáta, který má možnost nahlédnout do spisů dědických řízení. Mohli by jste mi v tomto případě nějak poradit? Díky, Milena

ODPOVĚĎ:
Jelikož pravděpodobně nejste dědicové po zemřelém spolumajiteli, soud Vám neumožní do jeho dědického spisu nahlédnout a požadavek hřbitovní správy není oprávněný. Hřbitovní správa je v dané věci oprávněna informace zjišťovat úplně stejně jako Vy.
Teoreticky existuje možnost, že vám soud umožní do spisu nahlédnout, ovšem tuto žádost je nutné řádně odůvodnit a soud sám rozhodne, zda Vám povolí nahlédnut či nikoliv. Měli byste začít tím, že oslovíte soud, v jehož obvodu pan Srpa před smrtí žil, aby Vám sdělil, který notář projednával jeho dědictví a následně se obrátit na tohoto notáře o pomoc. Pokud Vám ale není o posledních letech spolumajitele nic známo, pravděpodobně se Vám nepodaří informace z dědického spisu zjistit.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Smrt spolumajitele hrobu a placení poplatku hřbitovu
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.