Počet stránek ve webu: 43.191

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Předseda SVJ, společenství vlastnictví bytových jednotek krade peníze z fondu oprav SVJ. Bez souhlasu a vědomí SVJ se naposledy vybrala firma na výtah, který je neustále v defektu. Nikdo z nájemníků nepodepsal souhlas a ani nebyl nikdo informován, že si sama vybrala firmu, která ten neustále nefunkční výtah instalovala.

Na předsedu SVJ zloděje bylo v listopadu 2017 podáno trestní oznámení. Mladý policista co to vyšetřoval mi řekl, že s tímto případem nemá zkušenosti. Ve finále mi napsal, že předsedkyně SVJ jednala v dobré víře a šetření zastavil. Je možné ještě někde tuhle zlodějku, která se teď po tom co to zastavili a ona se vyloženě všem směje do obličeje ještě nějak opětovaně žalovat, aby ukradené peníze za předražený výtah, o kterých neměli nájemníci ponětí a cenu se dozvěděli až potom, co to přišlo ve vyúčtování, vrátila? Tohle je opravdu neuvěřitelný, že se dá krást za podpory Policie. Děkuji, Hugo.

ODPOVĚĎ:
Pokud nesouhlasíte s postupem policejního orgánu, můžete podat podnět k jeho přezkumu. Podnět se podává ke státnímu zastupitelství, v jehož obvodu se nachází daný policejní útvar.
Bez znalosti konkrétních podkladů a postupů nelze jednoznačně doporučit nejvhodnější postup, nicméně platí, že společenství vlastníků jednotek je právnická osoba, která má stanovy, jež určují postupy při správě domu.
Doporučuji tedy předně pořádně prostudovat stanovy a identifikovat, které povinnosti předsedkyně porušila. Následně pak přichází v úvahu napadnout platnost takového jednání a samozřejmě domáhat se náhrady vzniklé škody či vydání bezdůvodného obohacení.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Porušení řádné správy majetku SVJ předsedou SVJ - uzavření zakázky na předražený výtah do bytového domu SVJ
  • Nevýhodná smlouva pro SVJ a odpovědnost výboru SVJ za předraženou zakázku
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.