Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jsem autorka e-knihy, kterou vydal vydavatel (vlastní ISBN). Mám právo prodávat tuto svou e-knihu sama, např. na vlastních stránkách, anebo v některém shopu, např. www.fler.cz, (kde prodejce platí za své prodané dílo provizi provozovateli webu)? Ve smlouvě s vydavatelem mám uvedeno, že mu jako autorka uděluji nevýhradní licenci k šíření díla.

Vydavatel mi tvrdí, že prodávat sama nemohu, což se mi nezdá pravděpodobné. Velmi děkuji za odpověď. S pozdravem Simona.

ODPOVĚĎ:
Bez znalosti uzavřené smlouvy není možné dát jednoznačnou odpověď. Důkladně si smlouvu pročtěte, zda Vám distribuci e-knihy smlouva nezakazuje. Obecně lze však říci, pokud jste poskytla pouze nevýhradní licenci, můžete e-knihu sama distribuovat a nabízet.
Nemůžete však distribuovat a nabízet totožnou e-knihu, jako vydavatel, který ji mohl opatřit vlastní grafickou úpravou, obrázky apod.   Musíte si tedy "vyrobit" vlastní e-knihu, která bude obsahově totožná, nebude se však jednat o stejnou e-knihu nabízenou vydavatelem.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Prodej knihy autorem bez distributora s nevýhradní licencí
  • Nevýhradní licence na prodej knihy - může spisovatel prodat knihu sám?
  • Prodej knihy spisovatelem bez distributora - je to porušení smlouvy?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.