Počet stránek ve webu: 43.166

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.069.267

Nemoc z povolání - syndrom karpálního tunelu, tenisový loket

Odesláno: 
Otevřeno 2263 x
2 odpovědi
 
Přeji hezký dobrý den.
Vím, že se problematika nemoci z povolání - syndromu karpálního tunelu SKT ad. nemocí z povolání ve Vašem webu již řešila - http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/vyhledavani.html?searchword=karp%C3%A1ln%C3%AD&searchphrase=all, přesto bych Vás shtěla bych Vás poprosit o radu, informaci.
V lednu 2013 mě propustili ze zaměstnání, šla jsem na nemoci z povolání s nemocí syndrom karpálního tunelu. Ten mi jako nemoc z povolání neuznali i když jsem týden před jejich vyšetřením měla u jiného lékaře potvrzeno poškození středního stupně, na nemocech z povolání po ne úplném vyšetření mi sdělili, že o karpální tunel nejde.
05/2017 jsem byla na speciálním vyšetření, kde mi karpální tunel středního poškození opět potvrdili jehličkovým vyšetřením.
Lze se nějak na nemocech z povolání odvolat, že mi karpální tunel tenkrát neuznali díky ne úplnému vyšetření ze strany lékařky (neprovedla vyšetření jehličkami, které poškození středního stupně potvrdilo)? Tenkrát poškození karpálního tunelu na pravé ruce neuznali, ale tenisový loket díky speciálnímu vyšetřeni na scintigrafii uznat museli.
Pracovala jsem ve firmě, která těžce překračovala normy zátěže za pohybový aparát. Pracovala jsem na páse ve dvanáctihodinových směnách.
Na nemocech z povolání se nechovali příliš přivětivě, myslím, že záměrně vyšetření karpálního tunelu ovlivnili díky neúplnému vyšetření.
Lze se nějak bránit?
Děkuji za odpověď, pomoc.
Přeji příjemný slunečný den.
Mirka
 
Dobrý den

proti posudku střediska nemocí z povolání je možno do patnácti dnů od jeho obdržení podat odvolání k vedoucímu příslušného střediska, v další instanci pak ke krajskému úřadu nebo k ministerstvu zdravotnictví. Můžete také znovu požádat posouzení nemoci z povolání. Vzhledem k tomu, že Vám byl speciálním vyšetřením syndrom karpálního tunelu středního poškození prokázán až po delší době, můžete se obrátit na soud, kdy však budete potřebovat znalecký posudek, který by prokázal, že jste ono poškození měla již v době posuzování nemoci z povolání a že toto poškození je následkem výkonu práce.
 
Krásný den přeji.
Děkuji velmi za informaci, pomoc. Gambro bylo uzavřeno, skončila výroba, po uzavření firmy pan Iž z odborů popsal praktiky Gambra, psal i, že lékaři byli smluveni s vedením firmy Gambro Přerov, zaměstnance s nemocemi z povolání neuznávali na nemocech z povolání ve FN Olomouc, úmyslně je neposílali na kvalitní vyšetření, která by nemoci z povolání prokázala. Já karpální tunel na pravé ruce měla prokázán před ukončením smlouvy s firmou Gambro, no v Olomouci toto vyšetření nebrali v potaz. Myslím, že p. Iž by byl velmi ochoten toto potvrdit i u soudu. Tolik jen informace k mému dotazu. Děkuji velmi za pomoc, přeji krásný, klidný den. Mirka.