Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Ráda bych věděla, když mám absolvovaný masérský rekvalifikační kurz, je zapotřebí absolvovat další kurzy například lávové kameny, baňkování atd. , abych měla certifikáty nebo je kontrola v salonu nebude chtít a požaduje pouze základní certifikát o rekvalifikačním kurzu masáží. Jde mi o to, jestli tyto služby můžu nabízet v provozně, aniž bych tato osvědčení měla. Učil by mě masér s dlouholetými zkušenostmi, ale nevydává certifikáty. Děkuji, pěkný den Apolena.

ODPOVĚĎ:
Pokud máte splněný rekvalifikační kurz na Masérské, rekondiční a regenerační služby což patří mezi živnosti vázané, tak můžete masérskou činnost vykonávat. Zákon v tomto případě nerozlišuje další kurzy na různé druhy masáží (lávové kameny, lomilomi atp. Získání certifikátů je však dobré doporučit, a to hlavně z důvodu odpovědnosti za případně vzniklou škodu na zdraví (popálení lávovými kameny, nesprávně provedená lymfodrenáž s požkozením lymfatických cév, lymfatických uzlin apod.). Je tedy na salónu, zda po Vás certifikáty bude chtít či mu bude stačit základní kurz.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.