Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Budu nucen začít likvidaci malé s. r. o. , kde jsem jednatelem a mám více než 2/3 podíl (70%), 2. společník nepodniká (důchodce). Jako jednatel neberu mzdu, jsem zaměstnanec po celou dobu (> 20 let).   Otázka: pokud se stanu sám likvidátorem a jelikož proces je prý záležitostí min. 6 měsíců, mohu zůstat jediným zaměstnancem až "do konce"?

Někdo musí prodat zásoby, zboží, řešit reklamace (do ukončení), atd. Nebo si mám, mohu vůbec (? ) dát výpověď a 3 měsíční odstupné a následně pak už jen nějakou odměnu za tu likvidaci. A co zbyde, se rozdělí mezi 2 společníky (já + ten druhý).

 

ODPOVĚĎ:
Skutečnost, že společnost vstoupí do likvidace neznamená, že ihned musí všichni zaměstnanci dostat výpověď. Veškeré aktivity společnosti by měly směřovat k jejímu ukončení a vypořádání majetku, ale samozřejmě je třeba i řešit reklamace apod. , což může činit zaměstnanec. Neměly by ale být vykonávány jiné činnosti, resp. je třeba dodržet účel likvidace, tj. ukončení společnosti a vypořádání majetku.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.