Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Vládní návrh Zákona - poslanecký tisk 807/0 se týkal rovněž jednání správních orgánů právnických osob: (1) Pokud uplyne funkční období člena voleného orgánu právnické osoby, prodlužuje se jeho funkční období do uplynutí 3 měsíců ode dne následujícího po dni skončení mimořádného opatření při epidemii; to platí i tehdy, uplyne-li funkční období v době 1 měsíce ode dne následujícího po dni skončení mimořádného opatření při epidemii.

Jsem členem statutárního orgánu, můj mandát končí 3.6.2020. Naše společnost nekonala v době koronaviru valnou hromadu. Do jaké doby musí společnost zorganizovat valnou hromadu s volbou nových členů představenstva?

 

ODPOVĚĎ:
Bohužel zcela nechápu, co mám myslet oním mimořádným opatřením při epidemii, od kterého se prodlužují lhůty. Pokud by to byl nouzový stav, který je v současné době do 17.5., tak to je jasné, tam by se Vám povinnost svolat valnou hromadu a zvolit nové členy posouvala tak, aby to bylo vyřešeno do 17.8. Pokud se oním mimořádným opatřením myslí něco jiného, tak až toto opatření skončí, nabíhá Vám ona tříměsíční lhůta.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.