Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Jsem jednatel a společník FunBricks s. r. o. , pořádající kroužky pro děti ve školách. Kvůli koronavirové situaci jsem se ocitl v situaci, kdy nebudu schopen platit své závazky (telefon, reklama na webových stránkách, daně atd.). Na účtu firmy mám cca 3.000 Kč. Také hrozí, že rodiče budou chtít vrátit uhrazenou částku za neproběhnuté kroužky, na což také nebudu mít peníze.

Má firma funguje formou frančízy, smlouva je sepsána na 10 let. V případě ukončení před uplynutím ukončení smlouvy jsem povinen zaplatit cca 40.000 Kč. Jak mám tuto situaci řešit? Jaké mám možnosti ukončení s. r. o. v této situaci? Jak a z čeho se vypořádat z věřiteli (rodiči, majitel frančízy)? Pěkný den, Rudolf.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud máte zaměstnance, můžete využít podpory z programu Antivirus - více informací zde: https://www.mpsv.cz/antivirus.
Můžete také využít některé z jiných opatření vztahujících se na firmy - více informací zde: https://www.mpo.cz/cz/rozcestnik/koronavirus/.
Pokud byste se rozhodl společnost zrušit (rozhodnutí formou notářského zápisu), musela by proběhnout likvidace, ve které by se uhrazovaly dluhy, následně by došlo k výmazu společnosti z obchodního rejstříku.
V případě frančízy doporučuji důkladně prostudovat smlouvu, zda nehovoří o vyšší moci popř. jiných nepředvídatelných a mimořádných okolnostech. Je totiž možné, že na tyto případy se nevztahuje povinnost uhradit Vámi uvedený poplatek, nebo smlouva předvídá speciální postup.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.