Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Plánujeme založit s. r. o. s tím, že sídlo firmy bude v bytě, který je ve vlastnictví jednoho ze společníků. Plynou z udělení souhlasu vlastníků bytu nějaká právní rizika pro vlastníky bytu, o kterých bych měl vědět, např. v případě problémů společnosti apod? Četl jsem zde podobný dotaz, i odpovědi z jiných webů, a hlavně firmy, co poskytují sídla za úplatu, dost straší, co se týče umístění sídla ve vlastním bytě.

Proto bych rád věděl, jak to vlastně je s tou rizikovostí, vím, že hodně s. r. o. má sídlo ve vlastním bytě a provozovny jsou jinde. Děkuji za kvalifikovanou odpověď, určitě pomůže mnoha začínajícím s. r. o. , Norbert.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud by se společnost dostala do exekuce, může exekutor zabavit veškeré věci, které se nacházejí v bytě. Pokud by se v bytě nacházely věci jiné osoby jak společnosti, hrozí, že i tyto budou zabaveny a jejich vlastník bude muset prokazovat, že se nejedná o věci ve vlastnictví společnosti. Toto je pravděpodobně nejzávažnější důsledek pro majitele bytu.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.