Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 2.00 (1 hlas)

Nebyl jsem spokojen s výsledkem kosmetického zákroku na klinice Swiss Esthetics. Když jsem výsledek reklamoval, bylo mi jak telefonicky, tak posléze emailem potvrzeno, že moji reklamaci uznávají a že mi vrátí obnos za zákrok v plné výši hotově na recepci kliniky, s čímž jsem souhlasil.

Na recepci na mě ale kromě refundace obnosu v hotovosti čekala také písemná dohoda, jejímž podpisem podmiňují vyplacení refundace za zákrok, a ve které mě nutí se zavázat pod pokutou 50.000 Kč, k tomu, že "nebudu psát o společnosti žádnou recenzi, komentář či jiné obdobné prohlášení a to ani prostřednictvím jakékoliv třetí osoby." Mají na to právo? Podmiňovat si vrácení peněz za zákrok (již odsouhlasené řešení reklamace) písemnou dohodou, ve které se musím nejen zavázat k mlčenlivosti podpisem, ale ještě mi u toho navíc vyhrožují i pokutou pokud tuto mlčenlivost poruším? Děkuji. S pozdravem Matěj.

 

ODPOVĚĎ:
K tomuto právo není. V případě, že je reklamace uznána jako oprávněná, což se stalo i ve Vašem případě, máte právo na její řešení způsobem, který požadujete, v tomto případě slevou z ceny. Vyplacení slevy pak nemůže být podle zákona podmíněno podpisem takové dohody.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.