Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (1 hlas)

Objednal jsem si zrcadlo s podsvícením z eshopu OK21.cz (https://www.ok21.cz/zrcadla-led/boston/). Obchod má v nabídce možnost vybrat si z předem daných rozměrů, kdy si zákazník zvolí šířku a výšku. Další možností je výroba zrcadla přímo na míru netypických rozměrů. Při nákupu zrcadla jsem zvolil z nabízených rozměrů (60 x 70 cm).

Osvětlení zrcadla neodpovídá mému očekávání, proto jsem kontaktoval prodejce. Oznámil jsem mu, že odstupuji od smlouvy a chci vrátit peníze. Podle něj se ale jedná o výrobu na míru a nabídl mi vrácení pouze 80 % celkové ceny zrcadla. Po telefonickém jednání, kdy jsem mu sdělil, že podle mě se nejedná o výrobu na míru (vybíral jsem z parametrů nabízených prodejcem) mi sdělil, že mám zboží vrátit, ale poradí se s právníkem, zda mi vrátí plnou částku. Je ochoten jít případně do soudního sporu. Chtěl bych se tedy zeptat, zda opravdu mohu odstoupit od smlouvy na základě výše popsaných skutečností. S pozdravem Filip.

 

ODPOVĚĎ:
U zboží vyráběného na míru je typické to, že se přizpůsobuje konkrétním přáním konkrétního zákazníka, samotná volba z jednotlivých velikostí, které nabízí prodejce, pak není (sama o sobě) výrobou na míru, pouze volbou z nabízených možností.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.