Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Po smrti přítelova bratra zdědily každé z jeho 3 dětí 1/6 podíl na bytě, který přítel s bratrem vlastnili na půl. Dvě děti jsou dospělé a dceři je 8 let. Její máma nechce, aby dcera 1/6 bytu vlastnila a raději by pro dceru získala částku za podíl. Přítel je ochotný ji vyplatit. Prosím, jak se v tomto případě postupuje ať neuděláme chybu? Na koho se obrátit?

ODPOVĚĎ:
Pokud dobře chápu, že dědické řízení již proběhlo a osmileté dceři šestina bytu patří, pak lze postupovat tak, že se sepíše kupní smlouva na podíl na bytu a tato smlouva se musí dát ke schválení soudu. Takto se musí vždy postupovat, pokud je vlastník nezletilý. Soud pak zkoumá, zda smlouvu schválí, zda je v souladu se zájmy nezletilého, atd... Doporučila bych se v dané věci obrátit na advokáta - seznam na www.cak.cz nebo www.advokatikomora.cz, který by Vás provedl soudním řízením i dobře napsal smlouvu a upozornil na případná rizika řízení.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.