Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

10/2021 jsem potřeboval koupit grafickou kartu a jelikož v obchodech jsou velice drahé nebo nejsou vůbec rozhodl jsem se jí koupit přes inzerci. Konkrétně našel kamarád na inzerci facebooku osobu, která jí prodávala za 700 Kč. Dohodli jsme si po telefonu místo předání, u kterého byl i dotyčný kamarád jako svědek a vše proběhlo v pořádku.

Bohužel nebylo možné kartu na místě vyzkoušet a stalo se přesně to v co jsem nedoufal. Graf. karta byla nefunkční a prodejce tedy souhlasil, že mi peníze vrátí, ale abych mu počkal cca týden, že je student a peníze hned nemá. Souhlasil jsem, ale po uplynutí této doby už bohužel nezvedá tel, ani nereaguje na sms a jediné co ale znám je jeho tel. číslo. Neznám ani jeho jméno jen přezdívku na facebooku. Vím, že je to sice jen 700 Kč a v životě jsem přišel o více, ale i přes to to nechci nechat jen tak. Prosím tedy o informaci zdali je možné i přes nízkou škodu se nějak bránit oficiální cestou (úřad, policie atd.) a jestli to má vůbec smysl. Moc děkuji za odpověď. Hezký den Antonín.

 

ODPOVĚĎ:
Ano, i v tomto případě doporučuji obrátit se na Policii. Sice taková částka sama o sobě nezakládá odpovědnost za trestný čin, ovšem pokud by se tento člověk takového jednání dopouštěl opakovaně a ještě by bylo zjištěno, že je to úmysl, pak by se o trestný čin jednalo. Navíc nemusíte být jediný poškozený. Proto doporučuji obrátit se na Policii ČR s trestním oznámením.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.