Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Chystáme se spustit e-shop, kde budeme vyrábět obrázky na zeď se jménem, datem narození a mírami dítěte podle přání zákazníka. Chtěla bych se zeptat, zda v takovém případě platí, že zákazník nemá právo na odstoupení od smlouvy v zákonné 14denní lhůtě?

Produkt je na eshopu vyobrazen jako vzorový, ale do poznámky v objednávce každý uvede jméno, datum narození a míry svého dítěte a takto produkty zasíláme. Tudíž takový produkt už nelze prodat nikomu jinému. Můžeme dát do obchodních podmínek, že takové zboží nelze vrátit? Děkuji za odpověď. Lenka.

 

ODPOVĚĎ:
Zákon k tomuto stanovuje, že spotřebitel nemůže odstoupit od smlouvy o dodávce zboží, které bylo upraveno podle přání spotřebitele nebo pro jeho osobu - což je Váš případ. Je ovšem nezbytné o tomto spotřebitele předem před odesláním objednávky informovat, lze i ve zmiňovaných obchodních podmínkách, ideálně nějakým samostatným textem.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.