Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

2014 jsem si koupil v Kauflandu 8 balíků dřevěných dlaždic. Bylo toho přesně 8m2. Měli to být kvalitní dlaždice, vyrobené v Německu. Chtěl jsem je použít na terasu. Bohužel z toho sešlo a tak jsem dlaždice uschoval u nás v komoře, kde je normální teplota a vlhkost. Po pěti letech m řekla manželka že jí tam ty dlaždice zavazí a ať se toho zbavím.

Podal jsem si tedy inzerát na Sbazaru a bazosu, kde jsem uvedl že prodávám tyto dlaždice jako prakticky nové, originál zabalené a to za cenu 375 Kč/m2. Musím říct že jsem je kupoval za nějakých 1100 Kč/m2, takže na to že byly originál zabaleny a nikdy neotevřeny jsem to prodával za třetinovou cenu. Celková prodejní cena za kterou jsem je nabízel tak byla 300 Kč. Na inzerát se mi ozvala paní která si je koupila. Já je dovezl do práce a tam jsem ji pomáhal je předělat do jejího auta. Asi za týden jsem dostal od paní email, že ji dlaždice při řezání praskají. Ona napřed po mně nic nechtěla, jen mi to oznámila. Nejprve jsem ji napsal že se omlouvám, ale že jsem s nimi opravdu nic nedělal a že jsou originál zabalené. Poté co jsem ji odpověděl mi došel druhý email, že dlaší dlaždice opět při řezání praskají. Konkrétně že praská plast, který nese dřevěnou dlaždici a že si myslí že je to zkřehlé. Doslaova napsala že polovina dlaždic se ji rozpadá v ruce, z čehož jsem usoudil že je to ta polivina co řezala. Druhá polovina, tedy 4m2 by tak měly být v pořádku. Já ji odepsal že se opět omlouvám a že jsem opravdu prodával v dobré víře nové dlaždice originál zabalené, a že si nedovedu představit proč to při řezání praská. Nabídl jsem ji, že i když bych nemusel, tak z mé dobré vůle ji jako kompenzaci ji pošlu 1000 Kč, za polovinu poškozených dlaždic. Ona mi odepsala že v tomto případě tak nepříjde o 3000 Kč, ale jen o 2000 Kč. Po nějaké době mi opět odepsala, ale tentokrát již byla nepříjemná a požadovala ať jí vrátím celých 3000 Kč a že mi rozřezané dlaždice strčí zpátky do krabice a že si s tím mám dělat co chci. Popravdě řečeno jsem z oho byl trochu zaskočen, protže na co by mi byly rozřezané dřevěné dlaždice. Kdyby m je vrátila hned po rozbalení, tak bych to mohl vyhodnotit a buď je znovu prodat někomu jinému, nebo pokud by opravdu byly špatné tak je vyhodit. Ale takto opravdu nechápu k čemu by mi byly rozřezané dlaždice. Ještě jednou podotýkám, že jsem dlaždice prodával nově, originál zabalené a to vše v dobrém úmyslu. Nikoho jsemnechtěl pošodit, Prodával jsemje za třetinu původní ceny a paní si je osobně převzala. Můžete mi prosím poradit co mám dělat? Děkuji, Mirek

 

ODPOVĚĎ:
Jakost předmětné věci odpovídala míře upotřebení s ohledem na delší dobu skladování a kupní cena byla třetinová vzhledem k ceně pořizovací. Kupující navíc obdržel přiměřenou slevu z ceny poté, co Vás upozornil na to, že zboží není kvalitní. Kupující žádá o odstoupení od smlouvy a vrácení peněz. V této situaci bych odstoupení od smlouvy neuznal, protože kupující nemá právo na odstoupení od smlouvy.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.