Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Příteli bylo před pár měsíci nabouráno auto. Pravá strana vozidla byla poškozena. Vozidlo bylo v rámci pojištění odpovědnosti viníka odvezeno do autorizovaného servisu a tam spraveno. Byla poškozena přední náprava (kolo a nárazník i světlo bylo vyměněné). Po pár měsících se začalo mlžit přední pravé světlo. Přítel odvezl vozidlo do toho samého autorizovaného servisu s tím, že světlo je zamlžené.

Můj dotaz zní: jaké jsou přítelova práva (reklamace, náhradní vozidlo, atd.). V servisu se k tomu staví tak, že oni dali nové světlo a tato vada s výměnou nesouvisí a bude to platit vše on. Vztahuje se na to reklamace? Jak je to s půjčením náhradního vozidla? Tento finanční náklad není způsobem přítelem, ale tím, že náhradní díl je vadný a ke všemu díky nabourání? Kdo tedy bude platit půjčené vozidlo?
Děkuji, Daniela

 

ODPOVĚĎ:
Obecně má v případě reklamace nárok na opravu/výměnu, nicméně je zde podstatné i to, co je uvedeno v dokumentaci, kterou podepsal v servise. Pokud by bylo nezbytné ponechat vozidlo v servise a půjčit si náhradní, i toto zapůjčení by šlo k tíži servisu (reklamace).

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.