Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V únoru roku 2009 jsme s manželem zakoupili nový automobil Renault Megane. Jako dárek od prodejce jsme obdrželi parkovací senzory, které prodejce namontoval. Na podzim jsme senzory reklamovali, prodejce je údajně vyměnil, vydržely zhruba týden a reklamovali jsme je znovu. To už se objevily i jiné závady na automobilu samotném (špatný výkon motoru za studena, "vrzání" v palubce, praskání při stahování okna, poruchy funkce stěračů).
Servis sice vše řeší (s výjimkou špatného výkonu motoru za studena, který údajně není závadou, protože se takto projevují všechny motory Renault), ale každá jejich oprava sebou nese jiný problém. Odřeli dveře u řidiče, poškodili čalounění v kufru automobilu, ulomili plastový díl na palubce, celá palubka je špatně spasovaná, takže se během jízdy viditelně otřásá. Po poslední návštěvě servisu jsme zjistili nefunkční tempomat a omezovač rychlosti. Paradoxně jediné co v současnosti funguje, jsou parkovací senzory, které na potřetí už skutečně vyměnili za jiné.
Zajímalo by mě, zda a za jakých podmínek můžeme odstoupit od smlouvy (i leasingové), když vlastně zásahem značkového servisu prodejce máme zničené nové auto.
Jana


ODPOVĚĎ:
Podle občanského zákoníku jde sice o vady odstranitelné, avšak kupující nemůže pro opětovné (3x) vyskytnutí vady po opravě nebo pro větší počet vad věc řádně užívat, má právo od smlouvy odstoupit. Z Vašeho příspěvku se domnívám, že tato podmínka již byla splněna, proto můžete od smlouvy písemně odstoupit.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.