Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Pracovala jsem ve společnosti s.r.o., jejíž jednatel a majitel měl zřízené pobočky v zahraničí. V době mojí působnosti skončil pracovní poměr zaměstnanec, který byl jednatelem na pobočce ve Slovinsku. Toto jednatelství mi bylo dáno k podpisu. V roce 2009 jsem se stala jednatelem.

Dále jsem pracovala na své pozici v ČR a o pobočkách rozhodoval majitel, který je i smluvně určen jako majitel zahraničních společností. V roce 2010 jsem skončila pracovní poměr a chtěla jsem se vyvázat i z jednatelství. Majitel mi nechce podepsat zrušení tohoto jednatelství, jelikož v této zahraniční společnosti jsou finanční problémy, jak jsem zjistila až nyní, a nechce se sám stát jednatelem. Můžete mi poradit, jak se zbavit tohoto závazku? Děkuji. Zdenka

ODPOVĚĎ:
Zašlete společnosti odstoupení z funkce jednatele. Vaše jednatelství skončí v době kdy Vaše odstoupení projedná, nebo by měla projednat valná hromada společnosti. Vzhledem k tomu, že společníkem je pouze jedna osoba, vykonává funkci valné hromady tento jeden společník.

Valná hromada s.r.o. se musí konat nejméně jednou do roka, valná hromada, která schvaluje účetní závěrku nejpozději do 6 měsíců od konce účetního období. Je však možné, že máte ve smlouvě o výkonu funkce podmínky zániku funkce modifikovány. V každém případě v červnu 2011 Vaše jednatelství skončí.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.