Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Můj dotaz spočívá v tom, že jsem 19.5.2009 podepsala smlouvu na zboží z cyklistické prodejny, která se ruší. Přímo ve smlouvě je, že dne 17.6.2009 před fyzickým převzetím předáte 20.000 Kč v hotovosti. Toho dne jsem zboží přijala a začala kontrolovat fyzický stav se skutečností - ve smlouvě byla platba 60.000 Kč. Seznam zboží nesouhlasil, určité zboží vůbec nebylo a jiné zase ve větším množství, než uváděl seznam. Plno dílů bylo uvedeno pod jedním názvem, což ve skutečnosti obnášelo plno neprodejných výrobků (30 let staré součástky, které nelze použít na opravy).

Paní jsem informovala o této skutečnosti, že inventura byla poctivě sepsána za přítomnosti svědků a byla vyzvána, aby toto neprodejné zboží a vadné výrobky si z inventury odečetla a odvezla si je. Paní byl zaslán dopis s podrobným vyčíslením a důvodem, proč nezaplatím celých 60.000 Kč, ale pouze 49.500,- Kč.
Tuto částku jsem uhradila a mám od ní i přijaté faktury. Teď paní po mne požaduje skoro po roce 9.500,- Kč zbývající část a penále do zaplacení. Začátkem měsíce ledna jsem paní vyzvala k převzetí zboží a ona reagovala až teď, tímto požadavkem.
Od prosince 2009 jsem vedená na Úřadu práce dosud, chodím na rekvalifikaci. Obchod jsem zrušila, vypořádala závazky a její nezaplacené zboží mám doma v krabici. V současnosti nevím, jak mám postupovat. Děkuji, Romana

ODPOVĚĎ:
Vyrozuměte jí, že vzhledem k porušení smluvních podmínek z její strany jste zaplatila adekvátní částku a řádně ji spravila o stavu její dodávky.
Faktury si schovejte a neprodejné zboží taktéž. Postupovala jste v souladu s právem.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.