Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jsem živnostník, poskytuji marketingové služby. S klientkou jsem měla domluvu uzavřenou pouze ústně (práce na cca 10 hodin týdně). Celé léto jsme spolupracovali na dálku, po létě jsme se několikrát sešli osobně. V říjnu 2023 jsem bez předchozího oznámení odletěla do Spojených států amerických, přičemž jsem několikrát avizovala, že práci chci a jsem schopna dělat i nadále.

To však klientka odmítla a spolupráci se mnou ukončila.   Poté, co jsem poslala v listopadu 2023 fakturu za práci odvedenou v říjnu 2023 mi klientka odmítá zaplatit a podmiňuje to osobní schůzkou.   Předala celou věc právníkovi, kterému jsem navrhla schůzku přes videohovor, to však odmítají s tím, že klientka trvá na osobní schůzce. Faktura je na 9.500 Kč. Myslíte, že má smysl situaci dál řešit a najít si právní pomoc? Nebo mám nějaké možnosti? Děkuji.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud byla prokazatelně odvedena fakturovaná práce za říjen, dle mého názoru je faktura oprávněná a její proplacení není podmíněno žádnou osobní schůzkou. Pokud si jste nárokem jista, můžete poslat předžalobní výzvu a případně fakturu odžalovat. Schůzku nemusíte absolvovat. Pokud je protistrana zastoupena advokátem, doporučil bych zvážit právní pomoc.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.