Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

V loňském roce 2022 jsem zadala stavbu plaňkového plotu živnostníkovi. Materiál na plot kromě vrutů jsem po dohodě s řemeslníkem kupovala sama.   Dohoda byla, že do konce roku 2022 bude postaven celý plot. K tomu nedošlo, neboť řemeslník si nabral další zakázky a nestíhal. Materiál na plot v ceně 142.000 Kč byl od října 2022 až do současnosti složen venku a vystaven povětrnostním vlivům, lehce změnil barvu a navíc došlo vlivem snížení ceny dřeva k poklesu jeho ceny u prodejce o 17.000 Kč na této konkrétní dodávce.

Řemeslník se na jaře 2023 opět nedostavil ve slíbeném termínu, má oproti dohodě údajně čas nejdříve koncem května 2023. Našla jsem si tedy jinou firmu, po původním řemeslníkovi jsem požadovala vrácení mnou zaplacených vrutů v ceně cca 25.000 Kč včetně paragonu a náhradu škody na materiálu ve výši 17.000 Kč. Vruty jsem dostala bez paragonu, který údajně vyhodil a náhradu škody odmítl. Mám nějaký nárok na kompenzaci a na doklad na vruty? Dohoda byla ústní, ale před několika svědky. Děkuji za vaši odpověď. Kateřina.

 

ODPOVĚĎ:
Máte právo na vrácení uhrazené částky, právo na vydání paragonu zde není. Skutečnost, že se cena dřeva snížila a dané dřevo se nyní prodává za nižší cenu, pak není důvodem pro náhradu škody.
Doporučuji komunikovat s řemeslníkem výhradně v písemné formě.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.