Počet stránek ve webu: 43.176

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jako OSVČ jsem se rozhodl po neshodách se zadavatelem ukončit spolupráci a vypovědět mu rámcovou smlouvu. Práce se týká přepravy a montáže nábytku pro obchodní řetězce. V této práci bych rád pokračoval bez prostředníka tedy zadavatele. Ten ovšem mou výpověď smlouvy nechce přijmout bez dodatku, že bych tuto činnost nemohl konkrétně pro tyto domy vykonávat.

V rámcové smlouvě jsem nic podobného nenašel tak se chci zeptat zda má zadavatel právo po mě tento dodatek požadovat a mou výpověď nepřijmout. Zadavatel má pouze nějaký dokument o přebírání zaměstnanců přímo s obchodními domy, ten k nahlédnutí nemám, ale dle vyjádření obchodního domu to nebrání v pokračování spolupráce, když podnět k další spolupráci jsem dal já.

 

ODPOVĚĎ:
Výpověď je jednostranné právní jednání, pro platnost výpovědi není třeba souhlas druhé smluvní strany. Tedy pokud druhá smluvní strana s výpovědí nesouhlasí, může se v této věci obrátit na soud a nechat soud posoudit, zda je výpověď platná. Požadavku na podpis dodatku nemusíte vyhovět.
Dle smlouvy Vám nevzniká povinnost takový dodatek podepsat, je to pouze požadavek druhé smluvní strany, kterému ovšem nemusíte vyhovět. Zda vyhovíte či nevyhovíte tomuto požadavku pak nemá žádný vliv na platnost výpovědi. Ta byla podána, po uplynutí výpovědní doby pak smlouva zaniká bez ohledu na to, zda podepíšete či nikoliv předložený dodatek.
V této věci doporučuji vést veškerou komunikaci výhradně v písemné formě.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.