Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

V první polovině prosince 2022 jsem ze zvědavosti zašel na jednu seznamku. Založil jsem si tam bezplatný účet. Abych se mohl seznamovat, tak bych si musel založit VIP účet. Když jsem se proklikal k zaplacení za VIP, tak jsem zjistil kolik peněz by mě to stálo a tak jsem platbu stornoval. Jenže od té doby mi přišel mail, ve kterém po mě požadují zaplatit, jinak vše předají další instanci.

Tudíž jsem jim zaslal výpověď VIP členství a odstoupení od smlouvy. Načež mi přišel další mail, ve kterém mi říkají, že to akceptují a že výpověď bude 7.1.2023, s tím že za své závazky budu muset stejně zaplatit. Službu jsem nikdy nepoužil. Moje otázka tedy je jak z toho ven. Děkuji.

 

ODPOVĚĎ:
Ve Vašem případě je podstatné, zda jste uzavřel smlouvu o VIP členství či nikoliv. Pokud ano, je třeba ji důkladně prostudovat, a to zejména pasáže, které hovoří o možnosti ukončení smlouvy. Pro ukončení smlouvy je pak třeba postupovat dle textu smlouvy, tedy podle toho, jak hovoří o ukončení smlouvy – zda máte možnost výpovědi, odstoupení do smlouvy apod.
V případě, že jste smlouvu neuzavřel, doporučuji písemně nárok odmítnout.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.