Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Společnost s. r. o s jediným jednatelem vlastní vůz ke služebním účelům. Tento vůz řídí jednatel, ovšem nově je z důvodu efektivnějšího využití času jednatele potřeba, aby vůz řídila jiná osoba (OSVČ), která poskytuje služby pro zmíněnou spol. s. r. o na základě smlouvy o poskytování služeb. Součástí smlouvy o poskytování služeb není přeprava osob.

Plnění smlouvy je až na místě určení. Jakým způsobem smluvně situaci ošetřit pro případ, že by došlo k dopravní nehodě, při které vzniknou škody majetkové i nemajetkové. V případě zaměstnanců je mi vše jasné, ovšem v tomto případě tápu. Děkuji.

 

ODPOVĚĎ:
V případě, že součástí smlouvy s OSVČ není přeprava osob, ale tato osoba má řídit vůz, je třeba vyhotovit smlouvu, která bude popisovat skutečnost, že tato osoba má k dispozici vůz společnosti a ten je oprávněna používat (zde bude třeba specifikovat, pro jaké účely, kdy, za jakých podmínek). Dále musí smlouva obsahovat závazek dodržovat právní předpisy při jízdě a současně závazek nahradit škodu vzniklou případným porušením právních předpisů. Doporučuji nechat si vyhotovit smlouvu některým z advokátů, kontakt zde: www.advokatikomora.cz.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.