Počet stránek ve webu: 43.183

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

K životnímu jubileu jsme obdrželi dárkový poukaz bez udání termínu do hotelu Rekovice v Trojanovicích s platností do 26.7.2023 v hodnotě Kč 4.500 Kč. Tento poukaz však nemůžeme využít, protože odlétáme na delší dobu do USA. Na dotaz, zda můžeme poukaz vrátit nám bylo sděleno:

Peníze už bohužel nejdou vrátit, můžete voucher někomu darovat a nenechat ho tak propadnout. Voucher lze využít i do restaurace. Děkuji za pochopení. S přátelským pozdravem. Lisztwanová Margita.
manager
Rekovice - restaurace a lesní hotel.
Hotelu tímto žádná škoda nevzniká a nechápu z účetního hlediska proč nelze uhrazenou částku vrátit. Děkuji za pomoc a rychlé vyřízení. S pozdravem Ida.

 

ODPOVĚĎ:
Dárkový poukaz byl vystaven a zakoupen na základě smlouvy mezi osobou, která Vám poukaz darovala, a hotelem. Aby bylo možné poukaz bez využití vrátit oproti vrácení celé částky, musely by se na tom smluvní strany při koupi dárkového poukazu dohodnout. Jinak nevzniká hotelu povinnost vrátit peníze oproti vrácení voucheru, ačkoliv fakticky by s vrácením nebyly spojené žádné komplikace.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.