Počet stránek ve webu: 43.141

1 1 1 1 1 Hodnocení 4.67 (3 hlasů)

Při podomním prodeji v r. 2014 jsem pod záminkou, že obchodníka posílá Obecní úřad podepsal přihlášku k výběrovému řízení k aukci pro domácnosti a plnou moc, že za mě vyberou nejvhodnějšího dodavatele energií. Jedná se o společnost Terra Group. Tato společnost mi vysoutěžila dodavatele energíí - firmu TGC.

Tento dodavatel, u kterého jsem měl fixaci ceny až do r. 2023 u plynu a r. 2024 u elektřiny, náhle změnil své všeobecné obchodní podmínky a zrušil mi fixní cenu a musím přejít na BONUS elektřinu s úsporou, kde bude cena stanovená pro každou hodinu dodávky zvlášť a má se rovnat ceně vzniklé obchodováním na krátkodobém denním trhu. Považuji toto jednání za nečestné. Bohužel díky plné moci si sám nemohu zrušit dodavatele a rychle si najít nového, ale musím vše řešit přes Terra Group, jenže v tom začal zdá se být problém. Firma nereaguje na telefonáty, e-maily, dopisy. Mám jen pár dnů na to, abych celou situaci vyřešil a bez sankcí přešel na jiného dodavatele. Vzhledem k situaci jsem ke společnosti Terra Group pozbyl důvěry a chtěl bych svou plnou moc zrušit. Poslal jsem firmě Terra Group okamžité zrušení plné moci a současně požádal o zaslání přehledu veškerých smluv, které mým jménem uzavřeli nebo zrušili. Chci se zeptat, jestli je možné to takto udělat, protože bych nerad platil nějaké sankce za nedodržení smlouvy. Ale společnost Terra také nedrží své sliby, v dopise mi garantovala, že vysoutěžená cena je fixovaná shora a nemůže být v žádném případě změněna. Moc prosím o informaci, jak mám v mém případě postupovat, zda si mohu sám a bez postihu najít jiného dodavatele. Čas mám do pátku 5.11. pokud to musím oznámit nejpozději 10 dní před odběrem nového produktu... ten mi má platit od 15.11. Moc děkuji!

 

ODPOVĚĎ:
Plnou moc zrušit (odvolat) můžete. Je vhodné tak učinit písemně, což jste udělal. V takovém případě není Terra Group oprávněna Vás nadále zastupovat, ale uzavřené smlouvy se tím neruší a nadále trvají, kdy je můžete ukončit postupem dle smlouvy a vyhledat si jiného dodavatele.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.