Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Přes booking.com jsem zarezervoval hotel Vista v Ostravě pro 2 osoby od 15.7.2020 do 19.7.2020. Částku 440 Eur jsem zaplatil předem i s vědomím 100% storna. Důvodem je, že v tomto termínu se v Ostravě koná festival Colours of Ostrava. Hotel bez platby předem tedy téměř není možné s ohledem na vysoký zájem v tomto termínu sehnat.

I cena hotelu je minimálně 2x násobně vyšší než v běžném období. Festival byl zrušen, tak jsem chtěl požádat hotel o vrácení peněz, nebo alespoň převod ubytování na stejný termín roku 2021. Hotel vše zamítl. Opravdu si může peníze ponechat i v případě, že tam neplánuji jet?

 

ODPOVĚĎ:
Obecně platí, že pokud jste již při vytváření objednávky (rezervace ubytování) neuvedl, že máte o ubytování zájem pouze a výlučně kvůli konání festivalu Colours of Ostrava (tudíž že je to jediný důvod pro využití služeb hotelu) a z jiného důvodu nemáte o ubytování zájem, tak nevzniká právo domáhat se vrácení všech peněz a hotel je oprávněn po Vás požadovat storno poplatek.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.