Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 3.00 (4 hlasů)

Mám problém s tím, že jsem si předem nepročetla všeobecné obchodní podmínky VOP na jednom pracovním portálu - s tím, že oni tam mají napsáno, že firmy platí inzerát. Jenže já se dívala na ceník, kde není jednoznačně vyznačené, ať se podívám na podmínky, že je tam háček, že to firmy platí.

Uznávám, že je to moje chyba, ale jela jsem prostě podle toho ceníku. Oni mají těch webů víc. Úplně stejné podmínky, úplně stejné matoucí ceníky. Přišly nám faktury, na které jsme reagovali, že to jsou nekalé obchodní praktiky, ze v ceníku žádné čitelné a výrazné upozornění nemají. Oni odepsali, že na zaplacení faktur trvají, protože jsem odsouhlasila jejich obchodní podmínky. Jde se nějak bránit? Celkem nám zaslali 3 faktury a cca 12.000 Kč se má platit. Manžel to platit nechce, protože jsme se řídili dle ceníku, přijde nám sprosté, že produkt, který se platí, se jmenuje ZDARMA. Ihned jsme jim napsali, že nic platit nebudeme, že je to od nich nesolidní a žádáme o storno faktur, jelikož jsme jednali v omylu. Poradíte mi prosím, jak z toho ven? jestli to vůbec půjde? Lituji toho, že jsem si do vyhledávače internetu zadala INZERÁTY ZDARMA a nyní z toho mám platit 12.000 Kč. Inzeráty byly zveřejněny za naši společnost, problém je, že již plnění proběhlo, ale jakmile jsem to zjistila, když jsem se podívala na recenze, inzeráty jsem okamžitě smazala a žádám o storno faktur. S pozdravem a přáním hezkého dne, Eva.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud jste odeslala objednávku a v ní potvrdila (typicky odškrtla), že souhlasíte se zněním obchodních podmínek, s fakturami nic neuděláte. V takovém případě nelze argumentovat tím, že jste postupovali dle ceníku. Doporučuji důkladně prostudovat objednávku, zda je v ní odkaz na VOP, případně můžete provozovatele stránek vyzvat, aby Vám doložil, jakým způsobem jste souhlasili.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.