Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Chtěla jsem vás požádat o pomoc. Dne 9.8.2019 jsem se zaregistrovala na slevovém portálu https://kupon.city/. Zboží jsem si žádné neobjednala, jen jsem provedla registraci na stránkách. Dne 12.8.2019 mi přišla e-mailem zpráva "Předžalobní výzva", že Obchodní podmínky nebyly z mé strany dodrženy.

K čemu tedy došlo, k porušení bodu "14. Účet" v obchodních podmínkách. Jak to mohu napravit? Dobít účet. Když ho nedobiji, bude vše podáno na soud. Dne 13.8.2019 mi přišla e-mailem zpráva - Rozhodnutí soudu, exekuce a tu porušení uzavřené dohody a nedodržení bodu 14. Účet pro mne znamená porušení podmínek a proto dále: Je mi ponechána 1 denní lhůta na nápravu, pokud však soud nebude do 1 dne od portálu Kupón upozorněn, že jsem zjednala nápravu, bude vydána exekuce a to na částku 24.283 Kč jako náhrada škody k čemuž bude připočten soudní poplatek ve výši 5.000 Kč. Exekuční Úřad. Při registraci jsem si bohužel nepřečetla důkladně „Obchodní podmínky“ Ze stránek https://kupon.city/ mi nepřišlo potvrzení o registraci. Jejich „Obchodní podmínky“ https://kupon.city/obchodni-podminky/ – bod. 14. Účet.   Každý účet se prvním přihlášením bere za potvrzený viz bod 3. - Uživatel vstupem na Portál Kupón, registrací či přihlášením prostřednictvím sítě stvrzuje, že se seznámil s aktuálním zněním Podmínek, a zavazuje se jimi řídit. Po založení účtu je účet potřeba aktivně používat. A tedy v prvních třech dnech je důležité uskutečnit nákup voucheru a jeho uhrazení. To samé se týká služby Peněženka, kde uživatel po založení účtu tedy Peněženku plně a aktivně používá a tedy pokud nedojde v prvních třech dnech k nákupu voucheru a jeho uhrazení, tak minimální zůstatek na Peněžence musí být 5.000 Kč tedy 0.02179532 nebo přímo daný ekvivalent v daný moment. A pokud jedna z výše uvedených podmínek týkající se účtu nebude splněna, tak je dále účet jednorázově zpoplatněn a to danou částkou 5.000 Kč tedy 0.02179532 nebo přímo daný ekvivalent v daný moment. Na tento poplatek tedy po 3 dnech od registrace budete upozorněni a v případě, že do jednoho dne nedojde k zaplacení poplatku, tak bude předáno soudu. Tedy nadále postoupeno o jedno procento denně, dokud nebude uhrazeno, soudní cestou vymoženo. Jde účet aktivně používat tak, aby mě to nic nestálo, maximálně úsilí.   Ano jde - jak? Převeďte si do Peněženky kolik je uvedeno, 5.000 Kč tedy 0.02179532 nebo přímo daný ekvivalent v daný moment. A  dál? V menu klikněte na: Prodat Měnu a postupujte dle pokynů, abyste obdrželi finance zpět. Tím podmínky byly splněny a Váš účet už nikdy nebude zpoplatněn, tak jako Peněženka. Zrušení účtu.   V případě, že požadujete, aby došlo k zrušení účtu z Vaší strany, tak je nejprve potřeba uhradit poplatek za Zrušení Účtu a to ve výši 6.000 Kč či 0.02615439 BTC nebo ekvivalent v daný den a moment. Na tento poplatek po 1 dni budete upozorněni a v případě, že do jednoho dne nedojde k zaplacení poplatku, tak bude předáno soudu. Tedy nadále postoupeno o jedno procento denně, dokud nebude uhrazeno, soudní cestou vymoženo. Dále mají uvedeno - Možnost odstoupení do 14 dnů „bez důvodu“ se nevztahuje na: § 1837. Děkuji, Anna.

 

ODPOVĚĎ:
Předně je poněkud zvláštní, aby Vám následující den po doručení předžalobní výzvy došla zpráva označená jako „Rozhodnutí soudu“. Určitě se o žádné rozhodnutí soudu nejedná. Soudní řízení má stanoveno své postupy a rozhodnutí se „jen tak“ nezasílají emailem, je třeba nejdříve podat žalobu k soudu, soud Vás následně vyzve, abyste se k ní vyjádřila, pak až může vydat rozhodnutí, což v žádném případě není otázka jednoho dne, spíše otázka měsíců. Prostudujte tedy důkladně tento email, od koho přišel, doporučuji se také obrátit na Českou obchodní inspekci, zda daný portál tímto postupem neporušuje zákon (kontakt zde: www.coi.cz). Případně se můžete obrátit na některého advokáta, aby ten posoudil případnou oprávněnost nároku slevového portálu (kontakt zde: www.advokatikomora.cz).
K samotným obchodním podmínkám, zde zákon umožňuje, aby si smluvní strany nastavily podmínky spolupráce, v případě eshopů apod. jsou běžně využívány obchodní podmínky, se kterými pokud souhlasíte, musíte je dodržovat.  

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.