Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 4.50 (2 hlasů)

Mám problém, s panem řemeslníkem, který mi odmítá vydat doklad o zaplacení za pokládku střechy na přístavbě chaty. Dostal zálohu ve výši 16.000 Kč. Chata je určena k trvalému bydlení, střechu udělal jen z jedné poloviny a druhou má dodělat v sobotu 29.7.2019. Nevím jak se bránit jelikož jsem v invaliditě 3 stupně, jsem chráněná osoba - psychiatrický pacient.

Řemeslníka jsem si při práci fotila, mám monitorované hovory, zjsitila jsem si z databáze živnostníků kde bydlí, pracuje jako OSVČ, u jeho práce ho viděl můj stavební technik plus další lidi, kteří pracují na stavbě a sousedé, nemá sním žádnou smlouvu. Odmítá mi dát fakturu za provedenou práci, jelikož životnost střechy má být cca 30 let potřebuji záruku. Děkuji, Sandra.

 

ODPOVĚĎ:
Doporučuji jej písemně vyzvat k vydání dokladu. Výzvu zašlete min. doporučeně. Dále se můžete obrátit na Českou obchodní inspekci, jelikož ta je oprávněna provádět kontrolu podnikatelů, zda dodržují veškeré právní předpisy (kontakt naleznete zde: www.coi.cz). Dále doporučuji, aby Vašim dalším jednáním s tímto řemeslníkem byla přítomna vždy alespoň ještě jedna osoba jako svědek, ostatní komunikaci doporučuji vést v písemné formě.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.