Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

30.3. 2016 jsme podepsali dodatek smlouvy o rozšíření poskytovaných služeb poskytnutí internetu s firmou UNET v domění že je tato služba jako ty předešlé na dobu určitou 2 roky, Až nyní jsem zjistil že je služba podle smlouvy do 31.8.2021 tedy na 65 měsíců. Navíc se původní firma UNET změnila v roce 2018 na firmu PODA sídlící úplně někde jinde.

Je možné právně uzavřít smlouvu na 65 měsíců a jakým způsobem lze od smlouvy dříve odstoupit aniž bychom dopláceli nesmyslně celou částku a zda může firma PODA ulatňovat nároky ze smluv uzavřených s jimou společností. S firmou PODA žádnou smlouvu nemáme, pouze nám napsali vítejte a to že naše smlouva s firmou Unet automaticky přechází na PODU. Děkuji Zdeněk Drahoš
Děkuji, Ivoš

 

ODPOVĚĎ:
Zákon umožňuje, aby byla smlouva uzavřena na dobu 65 měsíců, současně zakotvuje, že smlouva musí být vypověditelná s výpovědní dobou ne delší 30 dnů. Nicméně doporučuji důkladně prostudovat text smlouvy (nejen dodatku) a smluvních podmínek, který stanovuje konkrétní postup a podmínky. Pokud došlo ke sloučení společností PODA a UNET, tak PODA převzala všechny smlouvy, které měla uzavřená společnost UNET. Jsou tak oprávnění (a současně povinni) smlouvu dodržovat.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.