Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mám přerušenou činnost OSVČ. Chystám se ji obnovit. Je stanovena nějaká lhůta, která by stanovila jak dlouho musím aktivně činnost vykonávat před tím, než jsem oprávněn žádat o kompenzační bonus pro OSVČ (související s omezením činnosti nařízením vlády ČR)?

Myslím tím samozřejmě o kompenzační bonusy, které (možná) budou vypsány až po (znovu) zahájení mé činnosti OSVČ.   Děkuji, Stanislav.

 

ODPOVĚĎ:
Lhůta aktivního výkonu činnosti před tím, než jste oprávněn podat žádost o kompenzační bonus (dále jen "KB") není v zákoně o KB určena. Musíte splnit podmínku, od kdy byla činnost OSVČ přerušena. Abyste byl oprávněn žádat o KB musíte být aktivním OSVČ a zároveň ke dni 5. října 2020 jste byl buď aktivní OSVČ nebo jste měl k tomuto dni přerušenou činnost OSVČ, přičemž Vaše činnost byla přerušena ode dne, který nastal po 12. březnu 2020. Po splnění těchto podmínek můžete žádat o KB za ty kalendářní dny bonusového období, ve kterých jste byl aktivním OSVČ (dny, kdy jste neměl přerušenou činnost).

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.