Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

V roce 2020, jsem pracoval v Německu, pro německou firmu, jako OSVČ. Práci mi zprostředkovala česká s. r. o. Peníze mi byly vypláceny v Eurech. Daňové přiznání podávám v ČR. Jak mám přepočítat Eura na Kč, koncem roku do DP? Děkuji.

ODPOVĚĎ:
Eura se přepočítají na Kč tzv. jednotným kurzem podle § 38 odst. 1 zákona č. 586/1992 Sb. o daních z příjmů. Tento jednotný kurz se vypočítá jako průměr směnného kurzu stanoveného Českou národní bankou pro poslední den každého měsíce zdaňovacího období. Jednotný kurz pro účely DP nemusíte složitě počítat, stanovení jednotných kurzů zveřejňuje vždy za předchozí rok Ministerstvo financí ve Finančním zpravodaji. K dnešnímu dni ještě nevyšel Finanční zpravodaj s jednotnými kurzy za rok 2020, mohlo by k tomu dojít v průběhu příštího týdne (za rok 2019 vyšel Finanční zpravodaj s jednotnými kurzy dne 13. ledna 2020 a zveřejněn na stránkách Ministerstva financí byl dne 16. ledna 2020). Finanční zpravodaj zveřejňuje Ministerstvo na stránce: https://www.mfcr.cz/cs/legislativa/financni-zpravodaj
Výpočet související s přepočtem cizí měny se provádí s přesností na dvě platná desetinná místa.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.