Počet stránek ve webu: 43.148

1 1 1 1 1 Hodnocení 4.50 (2 hlasů)

Podepsala jsem smlouvu s KTST k obstarání levnější energie, hezky jsem jim nalítla. Nechtěla jsem novou smlouvu podepsat, ale poslali mi pokutu. Abych ji nemusela platit, musela jsem uzavřít smlouvu se společností Maxim energy na dodávku energie, která začne platit až 2.12.2020. Jelikož do té doby mám uzavřenou smlouvu s ČEZ.   3.5.2019 mi došel dopis, ve kterém mi ukládají zaplatit 5041Kč za nedodržení smlouvy a náklady na advokáta. Nechápu za co bych měla platit pokutu.

Ač nerada, ale snažila jsem se smlouvu dodržet. Můžete prosím poradit co dělat? Je vůbec možné se z té smlouvy z KTST vůbec nějak vymanit? S objednávkou, kterou vydávají za smlouvu přijel kurýr a nikdo mi o nějaké pokutě neřekl vůbec nic. Samozřejmě než jsem něco podepsala, měla jsem si to pořádně přečíst. Nechala jsem se uchlácholit hned první větou Objednávka-garance bezplatné přihlášky. Navíc smlouva s maxim energy pro mě není výhodná. prosím poraďte co s tím. Děkuji, Božena


ODPOVĚĎ:
Primárně je podstatné, za co přesně po Vás chtějí zaplatit smluvní pokutu, nicméně pokud je smlouva účinná až od konce roku 2020, je poněkud zvláštní, že Vám teď došla výzva k zaplacení smluvní pokuty. Doporučuji proto důkladně prostudovat výzvu a smlouvu, kterou jste podepsala. Bez znalosti těchto skutečností nelze přesně stanovit další postup. Obdobně toto platí i pro možnost zrušení smlouvy.

Můžete využít také konzultaci některého advokáta (kontakt naleznete zde: www.advokatikomora.cz), který na základě Vámi dodaných podkladů bude moci přesně zhodnotit současný stav a navrhnout nejlepší další postup.

Můžete se také (vedle výše uvedeného) obrátit na Energetický regulační úřad, který vykonává dohled v této oblasti trhu, kontakt naleznete zde: https://www.eru.cz/informacni-centrum

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.