Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Som Slovenka žijúca v Prahe. Trvalé bydlisko mám na Slovensku. V roku 2018 som pracovala pre českého zamestnávateľa formou DPP. Cca 4 mesiace, mesačne mzda neprekročila 10.000 Kč. Potom som pracovala pre slovenského zamestnávateľa formou DPČ cca 2 mesiace (mzda 1200 a 420 euro). Neviem, v ktorom štáte mám podať daňové priznanie. Poraďte mi, prosím. Vopred Vám ďakujem. Děkuji, Milena

ODPOVĚĎ:
Pokud se pobýváte v ČR alespoň 183 dnů dohromady v příslušném kalendářním roce, tak jste daňovou rezidentkou České republiky a celosvětové příjmy daníte v České republice, kde za ně podáváte daňové přiznání.
Ovšem, pokud Vaše celkové příjmy byly pouze ty, které uvádíte ve Vašem dotazu, tak Vám pravděpodobně nevznikne povinnost podat daňové přiznání. U dohody o provedení práce DPP daňová povinnost splněna srážkou daně, příjmy ze závislé činnost ze Slovenska, pokud byly na Slovensku zdaněny, se vyjímají ze zdanění v ČR, z těchto důvodů byste neměla povinnost podávat v ČR daňové přiznání.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Kde se odvádí daně pokud plátce daně pracuje část roku v ČR a část roku v SR?
  • Kolik dnů musím pracovat v ČR abych odváděl daně v ČR?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.