Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Je možné, aby jste mi definovali pojem návštěva? Strýc má přítelkyni, která bydlí v mém domě. Můj strýc má v darovací smlouvě dáno, že u mě bude žít bezplatně, jen si bude platit energie a to tak činí. Ve smlouvě ale o tom, že i jeho přítelkyně tam má bydlet bezplatně nic není. Tak jsem řekl, že mi jeho přítelkyně bude platit nájem.

To se strýc ohradil, že ona platit nemusí, protože tam nemá trvalý pobyt a že ve 4:00 ráno ona odjíždí do práce a vrací se z ní v 17:00 a že tam jen přespává. Strýc tvrdí, že to je jen návštěva a že tam je jen krátkou chvíli. Jistě nejsem první kdo řeší tento problém. Zajímalo by mě právní stanovisko třeba NS nebo NSS. Bylo by možné poslat číslo jednací, abych mohl tuto problematiku si přečíst na internetu? Děkuji za odpověď. S pozdravem Hugo.

 

ODPOVĚĎ:
á jsem žádný judikát vysvětlující pojem "návštěva" na internetu nenalezla. Obecně se pro účely záloh na služby považuje za návštěvu osoba, která ve svém souhrnu netráví v bytě více než 3 měsíce. V daném případě by tedy bylo třeba nejlépe si zajistit sbírku rozhodnutí Nejvyššího soudu, na internetu jsem skutečně žádný odkaz nenašla.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.