Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Mám pozemek v zahrádkářské lokalitě. Na svůj pozemek chodím přes cizí pozemek a věcné břemeno tu není domluvené. S majitelkou pozemku jsme se dohodli, že její pozemek odkoupíme. Problém je v tom, že majitelka chce za ten pozemek moc peněz, víc než jsme ochotni dát a daleko víc než má pozemek hodnotu.
Majitelka nám teď vyhrožuje, že pokud to nekoupíme za cenu, kterou navrhuje ona, tak její pozemek uzamče a dá tam zákaz vstupu a nám znepřístupní přístup na náš pozemek. Chci se zeptat jestli existuje nějaký zákon, že nám musí udělat přístupovou cestu k našemu pozemku. Děkuji za odpověď, Petr.


ODPOVĚĎ:
Existuje možnost vydržení věcného břemene. Pokud jste přes pozemek chodili 10 let s vědomím, že není Váš, tak jste vydrželi věcné břemeno ve formě práva cesty. Jinak se zřízení takového věcného břemene můžete domáhat soudně. Nejlepší řešení je však pokusit se s majitelkou pozemku dohodnout.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.