Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Syn vydražil dům za 6.000.000 Kč 22.2.2022. Bohužel původní majitel se neustále odvolává, omlouvá se z jednání, prostě úmyslně protahuje. Nyní řeší odvolání kvůli průběhu dražby krajský soud. Jednání je opět odročeno (do 11/22) a syn nemá peníze ani dům. Splácí úvěr a bydlí s rodinou v pronájmu.   Je nějaká možnost, jak tuto situaci řešit - nebo alespoň nějak urychlit?

Je možné získat náhradu škody za tyto průtahy, které syn vydražitel nezpůsobil (platí nájemné, které by platit již nemusel, kdyby vše proběhlo jak má). Pokud ano, tak od koho?   Díky předem za informaci a přeji příjemný den. Hana.

 

ODPOVĚĎ:
Bohužel bývalý vlastník (dlužník) pouze využívá možností obrany, které zákon v této situaci připouští. Ač se jedná o obstrukční jednání, je zcela legitimní. Pokud by se však jednání průkazně dlouhodobě úmyslně vyhýbal, je možno žádat soud, aby rozhodl v jeho nepřítomnosti. V této věci, stejně jako v případné možnosti náhrady škody za takové jednání bych Vám však rozhodně doporučila obrátit se na právníka z řad advokátů, aby Vaši věc konkrétně posoudil (www.advokatikomora.cz).

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.