Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

8.5.2022 při fotbalovém utkání v poločase (o pauze) střelil hráč klubu míč za plot. Svědkové slyšeli ránu. Po skončení utkání, jsem zjistila, že mám prasklé celé přední sklo na autě v místě, kam letěl dotyčný míč. Stála jsem autem za plotem, které mimo jiné fotbalový klub doporučuje jako parkovací místo pro rodiče, účastníky, hosty, atd.

Klub zřejmě na mě bude zkoušet, že to neuhradí z pojistky, protože to bylo za areálem klubu. Ale vystřeleno bylo z areálu!!! Pojištění čelního skla nemám. Poraďte. Děkuji. Eva.

 

ODPOVĚĎ:
V první řadě je nutné zahájit s fotbalovým klubem jednání o náhradě Vám způsobené škody, a to v písemné podobě (e-maily postačí). V rámci tohoto jednání zdůrazněte, že Váš automobil byl řádně zaparkován na místě k tomu určeném, že máte k dispozici několik svědků, kteří mohou dosvědčit, kým byl míč vykopnut, kdy se tak stalo, jakým směrem míč letěl a že svědkové slyšeli ránu. Prasklinu na čelním skle automobilu si samozřejmě podrobně nafoťte – tyto fotografie (stejně jako fotografie místa, kde jste parkovala) můžete fotbalovému klubu v rámci e-mailové komunikace předložit.
Ideálním výsledkem Vašeho jednání s fotbalovým klubem bude stav, kdy fotbalový klub svou odpovědnost za vzniklou škodu uzná (opět alespoň v podobě e-mailu).
Co se týče náhrady škody, je nerozhodné, zda se pojistka fotbalového klubu na tento případ vztahuje či nikoli. Je nutné si uvědomit, že subjektem odpovědným za vznik škody je fotbalový klub – nemusíte se tedy znepokojovat myšlenkou, zda fotbalový klub uhradí vzniklou škodu ze své pojistky nebo ne. Pakliže by pojišťovna fotbalového klubu odmítla tuto škodu nahradit, budete se moci její náhrady domáhat přímo po fotbalovém klubu (jak si následně fotbalový klub vyřídí své vztahy s pojišťovnou, již nebude Vaší starostí). Pakliže by fotbalový klub odmítal svou odpovědnost za vzniklou škodu, mohla byste se ještě pokusit o uplatnění svého práva vůči tomu hráči, který míč vykopl.
Nebude-li Vaše jednání úspěšné, nezbude Vám, než se v této věci obrátit s žalobou na soud. Je nicméně otázkou, zda se Vám takový krok (s ohledem na výši vzniklé škody a na důkazy, které máte k dispozici) vůbec vyplatí.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.