Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Pomáhám s problémem staršímu pánovi, kterému se v důsledku zprovoznění firemního areálu v bezprostřední blízkosti jeho domu, dům pomalu rozpadá. Kauza se táhne 2008-2019, je k tomu spoustu dokumentů. Jde o to, že firma pracuje s velkými nákladními vozy, které dle kolaudačního rozhodnutí měly jezdit pouze jednosměrně, obec však následně povolila provoz obousměrný a téměř neustálý.

Můj známý, jehož jménem se dotazuji má k dispozici znalecký posudek z 2013, kde se hovoří o škodách v řádu statisíců až milionů a dále každý rok posudky od certifikovaného inženýra. Ten také poukazuje na souvislost dopravy a poškozování, ale částku neuvádí. Chtěla bych se zeptat, jak pokračovat, má-li smysl obrátit se na soud, co vše bychom k tomu potřebovali atd. Velice děkuji za Váš čas a informace. S přáním hezkého dne, Miluše.

 

ODPOVĚĎ:
V daném případě by jistě bylo vhodné obrátit se na soud a žádat náhradu škody. Pokud k tomu máte znalecký posudek, je to v podstatě ideální varianta. Žalujte škodu dle znaleckého posudku. Jelikož se ale bude jednat jistě o náročný a dlouhý soudní spor, doporučuji navštívit advokáta, jejichž seznam najdete na www.advokatikomora.cz, který Vás celým soudním řízením provede. Pokud by pán neměl finanční prostředky na právní zastoupení, nechť se obrátí na soud a žádá o ustanovení bezplatného právního zástupce.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.