Počet stránek ve webu: 43.153

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Bydlím v panelovém bytě. Nade mnou vlastní byt pan Novák, který byt pronajímá. Jeho nájemník mě 6.6. vytopil vodou. V kuchyni mám velké žluté fleky na stropě. V koupelně mi tekla voda z lustru. Na zdi mám špinavé čáry a na stropě dlouhý žlutý flek asi 1,5 m a široký 15 cm. Na WC mám zničené dvířka ke stupačkám, které jsou ze dřeva.

Dřevo je místy napuchlé a nejdou zavřít dvířka. Mám zhotovenou rekonstrukci z roku 2016 (3 roky zpět). Třeba jen dvířka stály 3 000 Kč. Stupačky - zrezavěly trubky - kolena od vody. Byla jsem vytopená 2x. Poprvé to majitel vůbec neřešil. Já a majitel bytu nade mnou nejsme pojištěni. Majitel bytu není ochoten mi škody zaplatit. Zajímalo by mě, zda jsem povinna přijmout nápravu vymalování jeho nájemníkem, když si to já nepřeji a nemám k němu žádnou důvěru.
Jeho nájemník při vytopení byl na mě sprostý, že ho budím jen pro to, že mi teče ze stropu voda. V té době jsem to zjistila v 5 hodin ráno tak jsem na něho zvonila.
Majitel bytu má ještě staré bytové jádro jen za vanu vyměnil sprchový kout. Vodař, který zjištoval závadu prohlásil, že nic nenašel a že si mají zasilikonovat sprchový kout, že zřejmě teklo ze sprchového koutu.
Prosím o informaci, když bych to dala k soudu, zda mám nárok na vyplacení odškodného. Předem děkuji. Jana

 

ODPOVĚĎ:
Nárok na kompenzaci jistě máte. Nechte si na stav poškození Vašeho bytu vyhotovit znalecký posudek, jelikož to bude pro případné soudní řízení vhodný důkaz.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.