Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Od jakého věku dítěte již není třeba požadovat od jeho rodičů souhlas s účastí na veřejné sportovní akci určené především pro dospělé, kterou coby spolek pořádáme, aniž by rodič při akci na dítě dohlížel (tedy byl s ním na akci)? A do jakého věku na něj musí na akci dohlížet, pakliže my dozor neprovádíme? Je třeba i v takovém případě nějaký souhlas rodiče?

Jsou to tenisové turnaje pro dospělé rekreační hráče. Konají se vždy v některém z pražských sportovních center během celého roku (www.attour.cz). Na akci je jedna osoba, při větším počtu hráčů dvě, pověřená jejím řízením, od nás má k turnaji podklady. Stará se o chod celého turnaje - od prezence hráčů přes rozlosování, vysílání hráčů na kurty, zapisování výsledků až po vyhlášení výsledků s předáním cen. S turnajem nejsou spojeny žádné další služby, jako např. občerstvení. Hráči mají povinnost být na telefonu, abychom je mohli vyslat na kurt. Hráči se volně pohybují po areálu i kolem něj. Osoby pověřené řízením jsou dobrovolníci z řad studentů, nejsou školeny na dohled/dozor nad nezletilími a ani to nechceme, školeny jsou jen z BOZP, PO a někteří z PP. Děkuji, Hanuš

ODPOVĚĎ:
Nelze jednoznačně stanovit konkrétní věk, posuzuje se vždy podle konkrétních okolností. Nicméně pokud se jedná o sportovní turnaj, bez dalších služeb, neměl by zde být nějaký výrazný problém. Je vhodné, spíše pro jistotu, nechat rodiče podepsat nějaké prohlášení s informacemi o turnaji, poučit jej o možných rizicích, určitě by (pokud se turnaje účastní malé děti) bylo vhodné i areál nějak zabezpečit – aby např. u bran byly osoby kontrolující pohyb ven a dovnitř aby bylo zajištěno, že třeba malé dítě samo neodejde apod.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Od kolika let dítě nemusí mít dohled a doprovod na veřejné sportovní akci (tenisové turnaje)
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.