Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Bývalý přítel poslal do mého zaměstnání mail pod svým jménem s nepravdivými a hanlivými informacemi o mé osobě a dále pod smyšleným fb profilem, který ovšem za den smazal poslal přes fb stránky zaměstnavateli i mé osobní foto, opět s hanlivými a lživými informacemi. Na základě těchto jsem byla bez udání důvodu propuštěna.

Protože jsem byla ve zkušební lhůtě a jednalo se o bankovní instituci. Navíc pod tím falešným fb profilem inzeroval mé soukromé foto na veřejných fb stránkách a dále je i rozeslal mé rodině a kamarádům mých synů. Na toto jsem na pána podala trestní oznámení na PČR, propuštění ze zaměstnání následovalo až dva dny po té. Nevím jak dál postupovat a jakým způsobem se proti této pomluvě bránit, aby to bylo co nejefektivnější v rámci očištění mého jména. Nechci to nechat jen tak, aby to tomu muži prošlo. Bohužel jsem matka samoživitelka, nyní tedy vinou onoho muže bez práce. Vše...foto z fb profilů, foto a text co rozeslal různým lidem a i text jeho mailu pro zaměstnavatele mám k dispozici. Děkuji za Vaši odpověď.

 

ODPOVĚĎ:
Obrana je zde možná několika způsoby:
1. Podáním trestního oznámení - toto jste již učinila. Policie by měla prověřit, zda se tímto nedopustil některého trestného činu, typicky pomluvy (a to zejména v souvislosti s propuštěním ze zaměstnání).
Pokud by policie došla k závěru, že se nejedná o trestný čin, lze toto řešit jako přestupek před přestupkovou komisí, kdy by jí policie celou věc předala.
2. Dále máte možnost bránit se žalobou podanou u civilního soudu, kdy se budete domáhat, aby zejména zanechal tohoto jednání, odstranil závadný stav, nahradil Vám vzniklou újmu v penězích.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.