Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mám účet na instagramu. Zde mi napsala kamarádka, že jí údajně píše člověk z nějakého profilu, a nabízí ji, že když pošle nahé fotky, zaplatí ji za ně. Do toho rozesílá nejenom jí mé nahé soukromé fotografie, které jsem kdysi fotila příteli, se kterým stále jsem a v žádném případě jsem fotky nikomu neposílala já ani on!

Moje fotografie jí zaslal a napsal, že s ním spolupracuji i já, její kamarádka, aby mu asi více důvěřovala. Požádala jsem tedy kamarádku ať mi zašle jeho profil. Ve zprávě jsem tento vyzvala k tomu, že si nepřeji, aby používal moje fotografie, či jakoliv dál zveřejňoval a zasílal lidem ve zprávě, na to mi reagoval urážkami. V žádném případě se s tímto člověkem nedá domluvit. Fotky bude zveřejňovat dále. Zablokoval si můj profil. Mám nějaké screeny, kde píše o mě, že se mnou spolupracuje, také nahé fotky které rozesílá, mou konverzaci s profilem kde píšu, že si jasně nepřeji, aby používal moje fotografie, a podával lidem lživé informace, že pro něj pracuji. Na mé výzvy nereagoval, rozhodla jsem se tedy vše řešit právní cestou. Moje otázka zní jestli to má cenu? Jde mi o mé osobní udaje, újmu za to, že někdo cizi vidí moje fotky, a také že tento člověk nemá souhlas tyto fotky zveřejňovat, šířit. A dále šířit lživé informace o spolupráci. Ještě dodám, že mám název profilu, odkaz na tento profil.

 

ODPOVĚĎ:
Je zde několik možností – můžete se obrátit na policii (kteroukoliv pobočku), aby ta prošetřila, zda se nedopouští některého trestného činu/případně přestupku.
Pokud byste věděla, komu profil patří, můžete se také soudní cestou domáhat toho, aby se zdržel takového jednání a nahradil Vám vzniklou újmu (v penězích).
Určitě je také vhodné se obrátit na správce všech sociálních sítí, kde se Vaše fotky objevily, informovat je o vzniklé situaci, požádat o spolupráci a zablokování profilu/vkládání fotek a jejich smazání.  

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.