Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (1 hlas)

Bývalý přítel zveřejňuje moje fotky bez mého souhlasu. Kontaktovala jsem ho ať je ihned smaže, nadále je zveřejňuje. Mám od dubna 2019 podané trestní oznámení. Denně mi píše SMS v různých intervalech. Zveřejňuje na Facebooku naše společná fota. Nepřeji si to, nesouhlasím s tím. Cítím se poškozená.

Policie dodnes nic neudělala. Píšu paní policistce co mě má na starost emaily s SMS, které dostávám, fota co zveřejňuje. Stále nic. Tento stalking a obtěžování nadále pokračuje. Nepřeju si aby mě na Facebooku zveřejňoval. Jak tuto situaci mužů jinak řešit? Dá se podat nějaká žaloba nebo něco aby mé fotky přestal zveřejňovat a aby toto obtěžování už skončilo? Děkuji.  

 

ODPOVĚĎ:
Můžete podat žalobu k civilnímu soudu, kdy se budete domáhat právě toho, aby upustil od tohoto jednání – aby přestal zveřejňovat fotografie, dále aby smazal ty, co již zveřejnil. Vedle toho můžete po něm požadovat náhradu újmy (v penězích), která Vám jeho jednáním vznikla. Pro zastoupení před soudem a sepsání žaloby se můžete obrátit na některého advokáta – kontakt zde: www.advokatikomora.cz.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.