Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Fotografie na mém profilu na Facebooku: mohu použít fotky ex přítelkyně kde je jen ona nebo oba když jsme se fotili dohromady ne někým ale námi přes selfie tyč nebo jen rukou. Buď jsou to fotky, které poslala ona mě nebo já ji nebo jsme se fotili společně. Nejsou to žádné intimní fotky ale jen různá místa kde jsme byli a některá místa máme jen na fotkách společně.

Pokud již nejsme ve vztahu, potřebuji její souhlas. Nekomunikujeme spolu, protože jsem jí pomohl a půjčil peníze. Ignoruje to a vrácení peněz oddaluje a to i poté co slíbila ze se sama ozve (2 týdny se neozvala).
Jestli dojde k soudnímu sporu může se použít naše komunikace na Facebooku, SMS, emeilu, dopisy, výpisy z účtu na účet k prokázání tohoto dluhu, a objasnění. Děkuji. Svatopluk

 

ODPOVĚĎ:
Bez souhlasu bývalé přítelkyně nemůžete nikde komunikaci či fotografie zveřejňovat, nicméně jste oprávněn je použít jako důkaz v soudním sporu mezi Vámi a bývalou přítelkyní, neboť se jedná o soudní spis, který veřejný není. Soud navíc vždy zvažuje, zda je v daném sporu důvodnější ochrana osobních údajů nebo je větší zájem na objasnění podstaty věci. Nejhorší variantou by bylo, že důkaz nepřipustí, nicméně Vy jej navrhnout k důkazu rozhodně můžete.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Důkazy pro vymáhání dluhu u soudu - SMS, emaily, messenger Facebooku, výpisy z účtu, ...
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.