Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Bydlela jsem v domě, jehož majitelem je bývalý partner. Koupila jsem téměř kompletní vybavení domu - nábytek, koberce atd. Za jakých podmínek, co musím doložit. Je povinen mi je vydat, nebo uhradit nějakou finanční částku. Děkuji, Dominika.

ODPOVĚĎ:
Doporučuji Vám si hodnotu Vašich investic přesně vyčíslit a mít ji také podloženou doklady. V případě, že Vám Váš bývalý partner nebude ochoten dobrovolně vydat Vaše věci či vyplatit odpovídající částku, nezbude Vám, než se obrátit na soud s žalobou na vydání věci či na vydání bezdůvodného obohacení, pokud by nebylo možné některé věci odstranit.
Doporučuji Vám tedy zaslat bývalému partnerovi doporučený dopis s výzvou k vydání Vašich věcí, případně odpovídající částky, s tím, že pokud tak neučiní dobrovolně, budete nucena věc řešit prostřednictvím soudu. Pokud byste však chtěla věc řešit prostřednictvím soudu, doporučuji Vám obrátit se na některého advokáta, který by Vám pomohl s přípravou žaloby.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Finanční vyrovnání za vybavení bytu, domu druha, družky nábytkem a koberci
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.